Tarımda 81 ile 50 milyon euroluk hibe programı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Kırsaldaki Potansiyeli Harekete Geçiriyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kırsal kalkınmaya yönelik önemli bir çağrı hakkında bilgi verdi.

Bakan Yumaklı, kırsaldaki kadınlar ve gençler başta olmak üzere yerel potansiyeli harekete geçirecek yenilikçi çözümleri desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, çiftçilerden sivil toplum kuruluşlarına, kadınlardan gençlere kadar pek çok paydaşın bir araya gelerek oluşturduğu yerel eylem grupları aracılığıyla, bölgelerin kalkınmasına yönelik stratejilerin belirlenip uygulandığını vurguladı.

Yumaklı, kırsal alandaki yerel halkın LEADER yaklaşımıyla güçlendiğini ifade ederek, IPARD Programı kapsamında yerel eylem gruplarına bugüne kadar toplamda 328 milyon lira hibe desteği sağlandığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, yeni çağrı ile ilgili olarak, “Bugün itibarıyla Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER Yaklaşımı İçin 6. Başvuru Çağrısı ile yüzde 100 hibeli olarak toplam 50 milyon avro destek sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN

Yumaklı’nın paylaştığı bilgilere göre, başvurular 2 Haziran saat 09.00 itibarıyla, projelerin uygulanacağı ildeki Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu il koordinatörlükleri ve il irtibat ofislerinde kabul edilmeye başlanacak.

Çevrim İçi Proje Başvuru Sistemi ise 25 Haziran saat 18.00’de kapanacak ve başvuruların son teslim tarihi ise 27 Haziran saat 18.00 olarak belirlendi.

Related Posts

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

Garanti Bankası’ndan yeni açıklama: Şubeler cumartesi 17.00’ye kadar açık

Garanti BBVA, mobil uygulama ve çağrı merkezi erişiminde yaşanan kesintinin sona erdiğini duyurdu. Müşterilerine teşekkür eden banka, hafta sonu şubelerin mesaiye devam edeceğini açıkladı.

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Gıda enflasyonu nisanda da tırmandı: Yıllık artış yüzde 30’u aştı

TEPAV’ın Gıda Fiyat Endeksi’ne göre nisan ayında gıda fiyatları yüzde 2,68 arttı. Yıllık bazda enflasyon yüzde 30’u aşarken, TÜRK-İŞ ve İTO verileri de sofralardaki yükün katlandığını ortaya koydu. En çok pahalanan ürünler arasında karnabahar, limon ve roka yer aldı.

TÜİK açıkladı: Kırmızı et üretiminde dev düşüş!

Türkiye’nin kırmızı et üretimi 2024 yılında azalmaya devam etti. Üretimdeki düşüş, özellikle sığır ve koyun etindeki gerilemeyle dikkat çekerken, çiğ süt üretimi ise artış gösterdi. Süt üretiminde ise önemli bir değişim yaşanarak, inek sütü üretimi daha büyük bir paya sahip oldu.

OECD’de zirveye oynuyoruz: Türkiye’deki çalışma saatleri yasal sürenin üzerinde

OECD’nin 2022 verilerine göre Türkiye, haftalık ortalama 45,7 saatlik çalışma süresiyle Kolombiya’nın ardından ikinci sırada yer aldı. Türkiye’de çalışanların yüzde 15,1’i haftada 60 saatten fazla çalışıyor; bu oran OECD ortalamasının üç katı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir