TMMOB’dan Nusret Suna, ‘İstanbul depremi’ için uyardı: Marmara’nın yüzde 93’ü tehdit altında!

İstanbul’da Meydana Gelen Depremin Ardından TMMOB’dan Uyarı

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında halkı endişelendirirken Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, Silivri ilçesinde gerçekleşen sarsıntıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Suna, Marmara Denizi’nin yüzde 93’ünün deprem riski altında olduğunu ve yapı stoğunun güvenli olmadığının altını çizdi.

11. Ulusal Beton Kongresi Başladı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul ve Erzurum şubeleri tarafından düzenlenen 11. Ulusal Beton Kongresi, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Kongrenin ilk gününde yapılan protokol konuşmalarında, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, betonun kalite standartları, dayanıklılık özellikleri, hazır beton kullanımının gerekliliği ve yaygınlığının sektör ve ülke için önemine dikkat çekti.

Suna, olası İstanbul depremi konusunda kritik uyarılarda bulunarak, “Marmara depremleri, nitelikli betonun önemini acı bir şekilde göstermiş olsa da betonun yeterince değer verildiğini söyleyebilir miyiz?” dedi. Suna ayrıca deprem tehlikesi altındaki bir ülkede, yapı üretiminin en kritik malzemelerinden biri olan betonun daha dikkatli ele alınması gerektiğine vurgu yaptı.

İstanbul’da yaşanan son depremin ardından tartışmaların depremin boyutu ve zamanı üzerine yoğunlaştığını belirten Suna, asıl odaklanmamız gerekenin kentlerimizi depremlere karşı hazır hale getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Bilim dünyasını karıştıran ışık: İnsan beyninin geceleri parladığı ortaya çıktı

İnsan beyni, içten içe ışık saçıyor! Bilim insanları, beynin kendiliğinden yaydığı bu gizemli ışığın kaynağını ve anlamını çözmeye çalışıyor. Bu keşif, nörolojik hastalıkların tedavisi için umut olabilir.

Geleceği şimdiden satın alanlar bu madeni keşfetti: Teknolojide devrim yaratacak

Düşünsenize… Evde köşeye atılmış, çalışmayan bir eski bilgisayar, aslında geleceğin teknolojisini ayakta tutan elementleri barındırıyor olabilir!

Kuantum ışınlanması! Bilimsel devrimin yeni adımı

Bilim dünyası, kuantum ışınlanmasının fiberoptik kablolar üzerinden başarıyla gerçekleştirilmesiyle tarihi bir eşikten geçti. Northwestern Üniversitesi’nden mühendislerin öncülük ettiği bu çığır açan çalışma, bilgiyi anında ve güvenli bir şekilde …

Canlı mı cansız mı? Virüs gibi yaşayan hücre!

Kanada’daki Dalhousie Üniversitesi’nden bilim insanları, minicik bir planktonun içinde şimdiye dek görülmemiş düzeyde metabolik olarak bağımlı bir hücre keşfetti. Sukunaarchaeum mirabile olarak adlandırılan bu yeni canlı, yaşam ile cansızlık arasındaki çizgiyi yeniden tartışmaya açıyor.

Ampute Milli Takımı kampa girdi

Polonya’da düzenlenecek özel turnuva öncesinde Ampute Milli Futbol Takımı Kırşehir’de kampa girdi.

iOS 26 alacak iPhone modelleri: Güncellemeyi hangi modeller alacak?

iOS 26 güncellemesi ile birlikte bazı modeller artık desteklenmeyecek. iOS 26’yı kullanmak için yeni bir iPhone almanız gerekebilir.