Amerikalı bilim insanları, modern insanın vücudunda yaşlanma sürecinin hangi yaşta başladığını belirlediler. Onların sonucuna göre, bu 39 yaşında meydana geliyor.Uzmanlara göre, bu yaşta zihinsel yeteneklerde azalma ve kas-iskelet sistemi fonksiyonlarında bozulma başlıyor. Araştırmacılar, 39 yaşına gelindiğinde vücuttaki sinir hücrelerini koruyan miyelin miktarının azalmaya başladığını buldu. Üretimindeki bir azalma, hücreleri hasara karşı daha savunmasız hale getirir ve bu da yaşa bağlı hastalıklara yol açan süreçlerin gelişmesine neden olur.
Bilimsel uzmanlara göre yaşlanma 39 yaşında başlıyor ancak çoğu insan için ilk belirtiler gözle görülemiyor. Bilim insanları bir dizi deney gerçekleştirdiler ve sonuçta 39 yaşında zihinsel ve fiziksel aktivitedeki azalmayı tetikleyen tetikleyicinin etkinleştiği sonucuna vardılar.
Ayrıca Amerikalı uzmanlara göre 39 yaşına gelindiğinde vücudun sinir hücrelerini kaplayan ve sinir hücrelerinin zararlı etkilerden koruyucu fonksiyonlarını yerine getiren miyelin üretimi de azalıyor. Uzmanlar, miyelin üretiminin azalmasının kişinin bilişsel ve fiziksel yeteneklerinin zayıflamasına yol açtığını da ekledi.
Düşen bir dergiyi almak için eğilmek zorunda kalmanız vücudunuzu ağrıtıyorsa veya TV karşısında uykuya dalıyorsanız, bu vücudunuzun yaşlanmaya başladığının bir işareti olabilir. Bilim adamları, eklemlerdeki ağrı ve sertliğin, 39 yaşında ortaya çıkabilecek yaşlanmanın ilk belirtileri olduğunu düşünüyor. Ayrıca, modern teknolojileri kullanırken ortaya çıkan zorlukların da yaşlanmanın başlangıcının bir sinyali olduğunu söylüyorlar.
Bilim insanları, yaşlanmanın mekanizmalarını açıklamakla kalmayıp aynı zamanda onları durdurmak, hatta tersine çevirmek amacıyla da bu alanda araştırmalara devam etmeyi planlıyor.