Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 Uluslararası Finans Kuruluşuyla 41 Milyar Dolarlık Proje Finansmanı Sağlanacağını Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan görüşmeler neticesinde, uzun vadeli ve düşük maliyetli yaklaşık 41 milyar dolarlık proje finansmanı temin edileceğini ifade etti.

Şimşek, bu kaynağın “yeşil ve dijital dönüşüm, afet dayanıklılığı, altyapı ve kapsayıcı büyüme projeleri” için kullanılacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Dünya Bankası, Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB), İslam Kalkınma Bankası (IDB) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile yapılan iş birliklerinin güçlendirildiğini belirtti. Bu süreç, üç yıllık bir dönemi kapsayacak olup, Türkiye’ye toplamda 41 milyar dolarlık uzun vadeli finansmanın aktarılmasını hedeflemektedir.

Bakan, bu finansmanın üretkenliği artırarak “sürdürülebilir yüksek büyümeyi” destekleyeceğini savundu ve Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler kategorisine yükselmesinin nihai hedef olduğunu vurguladı.

Diğer yandan, ekonomistler ve muhalefet partileri, uzun vadeli olsa bile dış kaynak girişlerinin borç yükünü artırabileceği ve bu tür finansman anlaşmalarının gelecekte bağımsız ekonomi politikalarının izlenmesini zorlaştırabileceği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

Related Posts

Son dakika|ENAG enflasyonu açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) nisan ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 4,46 arttı. Yıllık enflasyon 73,88 oldu. ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında %4,46 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %73,88 …

TEKNOFEST’te büyük final

TEKNOFEST KKTC’nin finali de yoğun bir ilgiye sahne oldu. Türkiye Yüzyılı’nın Kıbrıs Türkü’nün de yüzyılı olacağını dile getiren Cevdet Yılmaz son 20 yılda Türk savunma sanayisinde bir devrim yaşandığını vurguladı.

İş dünyasında çöküş hızlandı, dört ayda 1727 şirket iflasın eşiğinde: Konkordato alarmı

Ekonomik kriz, reel sektörde çöküş sinyallerini artırıyor. 2024’ü finansmana erişimde tıkanıklık, üretimde daralma ve rekabet gücünde kayıpla kapatan şirketler, 2025’e konkordato dosyalarıyla girdi.

4 aylık zam oranı beklentisi: Maaşlar ne kadar artacak?

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon verilerini yarın açıklayacak. Memur ve emekliler 4 aylık maaş farklarının ne olacağını merak ediyor. İ

GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem çalışmaları başladı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ile 3 üniversitenin ortak geliştirileceği yapay zeka destekli yazılım sayesinde, güneş enerji santrallerindeki (GES) panellerde meydana gelen arızaların anında ve nokta atışı tespit edilmesi amaçlanıyor.

ABD’de sondaj kule sayısı düşüşe geçti

ABD’de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısında üç hafta süren yükseliş sonrası düşüş tarafına geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir